HGSS

Vulkal i Goodyear donirali gume Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja

U sjedištu tvrtke Vulkal, potpisana je suradnja između globalnog proizvođača premium guma, korporacije Goodyear, Hrvatske gorske službe spašavanja i hrvatskog gumarskog lidera Vulkala, s ciljem dodatnog povećanja sigurnosti i spretnosti interventnih vozila na svim terenima, u predstojećoj turističkoj sezoni.

Službenoj donaciji prisustvovali su izvršni pročelnik HGSS-a, Josip Granić, predstavnik HGSS-a, g. Jadran Kapović, predstavnik tvrtke Goodyear, g. Siniša Peterka Duričković te vlasnik i direktor tvrtke Vulkal, g. Željko Kalečak.

Donacijom je obuhvaćeno i vrhunskim Goodyear pneumaticima opremljeno ukupno 20 vozila, s tendencijom opremanja dodatnih vozila u narednom periodu. Donirane i uskoro – u Vulkalovim poslovnicama – montirane gume, služit će hrabrim pripadnicima HGSS-a minimalno šest mjeseci, a maksimalno dvije godine, ovisno o upotrebi i terenima na kojima se vozila kreću.

Tom prigodom, g. Kalečak je izjavio: – „Treću godinu za redom doniramo gume Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja sa željom da pridonesu što bržim i sigurnijim intervencijama, ali i pomognu u što kvalitetnijem obavljanju svakodnevnih zadataka svih njihovih timova na području cijele Hrvatske. Pripadnici HGSS-a ne poznaju dan i noć, ne poznaju godišnje doba, snijeg ili sunce, moraju biti spremni, spretni i opremljeni na svim terenima, od močvara do vrhova planina. Zato s dubokim poštovanjem i ponosom pozdravljamo ovakve donacije kojima im olakšavamo vožnju i dolazak na cestovno pristupačne lokacije, ali i ona nepregledna, blatom, travom i oštrim kamenjem prekrivena mjesta kako bi nastavili uspješno spašavati živote nas i naših najmilijih.“

Ovakvim suradnjama najviše profitiraju oni kojima je pomoć najhitnija, dok HGSS iza sebe ima dva pouzdana partnera na polju sigurnosti, Vulkal i Goodyear. Možemo reći da će Goodyearove gume čuvati leđa onima koji 365 dana u godini, čuvaju naša.