HGSS

Vikend prepun aktivnosti za HGSS Stanicu Samobor

Proteklog vikenda, 17. i 18. 6. članovi HGSS Stanica Samobor sudjelovali su u nekoliko aktivnosti.

U subotu, 17.6. Stanica je osiguravala utrku Samobor Trail 2023, koja se i ove godine odvijala na tri staze. Rekreativna (8 km), kratka (16 km) i duga (31 km), čiji start i cilj je bio u blizini centra grada Samobora, na livadi Vugrinšćak, a trčalo se šumama i brdima Samoborskog gorja. Utrku je osiguravalo četiri članova Stanice Samobor s dva terenska vozila. Na utrci je sudjelovalo nešto više od 350 natjecatelja, a utrka je prošla bez intervencija.

Istoga dana, na dežurstvo veslačke utrke zmajevih čamaca na Jarunu, Stanici Zagreb pridružuje se jedan član Stanice Samobor, dok je četiri članova sudjelovalo je na Državnoj vježbi stijenskog spašavanja „Dabarski kukovi 2023“ koju je organizirala Komisija za tehnike spašavanja i školovanje kadrova HGSS-a.

U nedjelju, 18.6., HGSS Stanica Samobor održala je Staničnu vježbu stijenskog spašavanja na penjalištu Terihaji u Samoborskom gorju. Prije same vježbe održane su pokazne radionice tehnika penjanja, izrada sidrišta, sistema i nosila, a zatim se pristupilo spuštanju, podizanju i transportu „unesrećene“ osobe.