HGSS

Vikend ispunjen aktivnostima za stanicu Čakovec

Članovi stanice Čakovec sudjelovali su ovog vikenda na dvije vježbe i jednom dežurstvu dok su potražni tim Neno i Gri uspješno položili relicencu za potražne timove.

Protekli vikend za Stanicu je Čakovec započeo vježbom Civilne zaštite Međimurske županije gdje je prezentiran rad Odjela bespilotnih sustava u slučaju incidenta u kemijskoj industriji.

U subotu je odražana vježba Potres 2023 u općini Domašinec, na prostoru tvrtke Vlado d.o.o., gdje su prema scenariju u potresom urušenom objektu ostala zarobljena dva djelatnika. Potražni tim stanice Čakovec uspješno je pronašao zarobljenu osobu u kontrolnoj sobi, te su je ostali članovi medicinski zbrinu, iznjeli iz ruševina i predali timu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Također tijekom subote, na jezeru HE Dubrava kod rekreacijske zone Marinu se održavao drugi Dragon boat kup sa stotinjak natjecatelja. Tim spašavatelja s divljih voda brinuo je o sigurnosti natjcatelja, no potrebe za intervencijom na sreću nije bilo.

Potražni tim Neno i Gri sudjelovali su u nedjelju na relicenci za potražne timove u organizaciji Komisije za portage i lavine. Dečki su, unatoč bolest,i licencu uspješno položili na čemu im čestitamo uz želju za što više treninga, a što manje stvarnih potražnih akcija.