HGSS

Večernja potraga u zaleđu Zatona

Jučer, 10. ožujka, oko 21 sat stanica Śibenik prima poziv za pokretanje postupka traganja na području Zatona.

Tražio se stariji muškarac, koji se nije vratilo sa večernje šetnje po poljima u zaleđu Zatona kod Šibenika. Kako je osoba u zadnjem razgovoru sa obitelji javila da se ne može vratiti po mraku, te da je izgubila orijentaciju, obitelj, prijatelji i mještani kreću samostalno u potragu, dok istovremeno, zbog brige o zdravstvenom stanju nestale osobe obavještavaju i PU Vodice, jer je komunikacija sa mobitelom prekinuta.

Na teren odmah izlaze dva spašavatelja za pretragu pomoću termalne vizije, te 5 spašavatelja raspoređenih po pretpostavljenoj putanji kretanja. Pomoću lokacije mobitela, prostor pretrage sužava se na određeni dio.
Potraga se završava dolaskom tražene osobe samostalno prijevozom taxi službe iz susjednog mjesta. Naime tražena osoba je izgubila mobitel, a u mraku se orjentirala prema svjetlima te krenula prema njima, gdje je poslije samostalno organizirala prijevoz nazad do kuće.

Teren kojim se kretala je razgranat poljskim putevima i potpuno nenaseljen. U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo brzu pretragu puteva, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno. Zahvaljujemo dobrom odazivu prijatelja i mještana Zatona za pomoć u pretrazi terena.