HGSS

Varaždinci na osiguranju spusta na divljim vodama

U subotu, 26.09.2020., održana je utrka u spustu na divljim vodama u organizaciji Kajak kanu kluba „Varteks“, na lokaciji starog korita rijeke Drave od mjesta Svibovec do kolnog mosta u Varaždinu.

Utrka je bila duljine 10km za starije kategorije i 1,5km za kadete. Staza je definirana težinom I-II. Na startu veće staze startao je 41 natjecatelj. Za sigurnost utrke brinula se HGSS Stanica Varaždin sa šest članova.
Dežurstvo je u dogovoru s organizatorom izvedeno u tri tima, strateški raspoređenih na ključnim dijelovima staze. Dva tima dežurala su u sit-on-top dvosjed kajacima, dok je jedan tim dežurao u motornom čamcu na spoju starog korita u kanal.

Dežurstvo je prošlo bez intervencija, u dobroj atmosferi za koju su se pobrinuli organizatori i dobro raspoloženi natjecatelji. Pobjedu je odnio član Kajak kanu kluba „Varteks“.

Uz dežurstvo na lokalnom terenu, 7 članova stanice Varaždin brinulo je proteklog vikenda (26.-27.09.2020.) za sigurnost penjača, planinara i izletnika u NP Paklenici. Dežurstvo je proteklo bez intervencija.