HGSS

Uspješno završena potraga za nestalom osobom u Vodicama

U nedjelju, 25. rujna, uspješno je okončana potraga za starijom ženskom osobom koja je nestala iz svoga doma u Vodicama još u četvrtak 22. rujna.

Osoba se tog četvrtka u jutarnjim satima udaljila iz svoga dome te je viđena u Vodicama kod kapelice Srca Isusova.

Dojava je HGSS Stanici Šibenik stigla istoga dana u večernjim satima. Na teren izlazi dvadesetak spašavatelja. Kako je potraga u samom gradu, organizira se brzi pregled ulica u neposrednoj blizini zadnje točke viđenja te još nekih mjesta na koja bi osoba možda mogla otići. Kasno ne večer u suradnji s PU Vodice dolazi se do snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi kako osoba prelazi cestu u smjeru Zatonske ulice te se potraga slijedećeg dana usmjerava tamo.

U petak se saznaje da su je neki sumještani vidjeli na kraju ulice gdje prestaje naselje i počinju maslinici i krš. Zajedno sa mještanima, vatrogascima DVD Vodice, policijom i rodbinom spašavatelji HGSS Stanice Šibenik naredna dva dana pregledavaju taj krševit i na dijelovima nepristupačan teren. Od samog početka u potragu su uključeni i potražni timovi, spašavatelj i pas te spašavatelji s bespilotnim letjelicama.

Potraga konačno daje rezultat i osoba je u popodnevnim satima nedjelje pronađena živa, ali dehidrirana i pothlađena te je predana timu HMP.