HGSS

Uspješna potraga na Srimi

U popodnevnim satima 13. travnja HGSS stanica Šibenik dobila je poziv za potragu na Srimi kraj Vodica za osobom koja se se udaljila iz svoga doma

Na teren izlazi 13 spašavatelja sa bespilotnom letjelicom i jedan potražni K9 tim. Potraga se odvija na urbanom terenu pa se pregledavaju ulice i dvorišta. Također se pregledavaju specifične točke prema kojima se, po pretpostavkama voditelja potrage osoba mogla uputiti.

U suradnji sa policijom doznajemo u kojem se smjeru osoba kretala te se fokus potrage prebacuje na vodičko naselje Stablinac. Pretraživanje se nastavlja i za vrijeme olujnog nevremena i zalazi duboko u noć. Kako nema rezultata dogovor je da se nastavlja ujutro kada 5 spašavatelja izlazi na teren.

Uskoro smo obaviješteni da je osoba pronađena u naselju Stablinac gdje ju je primijetila i prepoznala stanovnica naselja koja je o nestanku i potrazi bila upoznata preko lokalnog medija tj. internet portala koji je dan ranije izvještavao o ovim događajima. Gospođa je nestalu zbrinula, utoplila i dala joj suhu odjeću te je potom predana timu HMP na daljnju njegu.