HGSS

Uspješna potraga na području Ruplja

U 00.10 sati došla je dojava da je nestala osoba pronađena živa cca 50 m od puta u kanalu s nogama u vodi u samoj blizini autoceste.

31/03/2023

|

HGSS stanica Zadar

Potražni tim Stanice Zadar zaprima 30. ožujka u 22:18 poziv dežurnog spašavatelja da je potreban pas za potragu na području Ruplja. U akciju se dižu svi članovi HGSS Zadar. Radi se o starijoj muškoj osobi, teže pokretnoj, sa zdravstvenim problemima.

U međuvremenu se s policijom koja je na terenu dogovara mjesto okupljanja. Nakon održanog razgovora vođa potrage HGSS tima dijeli sektore terena po ekipama za pretragu, a potražni tim (vodič i pas) kreće od zadnje točke viđenja.

Iako su mještani i policija pretražili dio terena, vođa potrage HGSS Zadar ih šalje na ponovnu pretragu. U 00.10 sati došla je dojava da je nestala osoba pronađena živa cca 50 m od puta u kanalu s nogama u vodi u samoj blizini autoceste, na području koje je već bilo ranije pretraženo.

Pronašao ju je policijski djelatnik. HGSS ekipa otišla je do mjesta pronalaska te nakon utopljivanja unesrećene osobe pakira osobu na nosila i predaje osoblju hitne medicinske pomoći.

U potrazi je sudjelovala policija, rodbina i mještani i to svi u prilično velikom broju te im ovim putem zahvaljujemo na angažmanu.