HGSS

U proteklom tjednu Stanica Rijeka imala dvije akcije spašavanja

U proteklom tjednu, putem Županijskog centra 112, Stanica Rijeka zaprimila je dva poziva u pomoć.

Akcija Brestova – 22.08.2021.

Poziv se zaprima oko 17:00h. Saznaje se da se radi o ženskoj osobi stranog državljanstva koja je planinareći s plaže Stupova u blizini Brseča ozlijedila nogu.
Odmah po dojavi na teren izlazi 14 članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila.
Dolaskom do unesrećene, ustanovljeno je da se radi o ozljedi desne noge te je izvršena imobilizacija udlagom. Uslijedio je transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 18:50h.

Akcija Dobreć – Poljane – 18.08.2021.

Poziv ponovno stiže preko Županijskog centra 112, oko 18:00h. Radi se o dvije osobe stranog državljanstva koje su planinareći kroz suhi kanjon jednog od povremenog potoka izgubile orijentaciju te zapele na padini kanjona između Poljana i Dobreća.
Odmah po dojavi na teren izlazi 15 članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila.
Dolaskom do unesrećenih, ustanovljeno je da se radi o muškoj i ženskoj osobi koje se u tom trenutku nalaze na strmoj zapadnoj padini kanjona. Uslijedio je transport do cestovne prometnice, samostalnim kretanjem unesrećenih uz asistenciju članova Stanice, a zatim prijevoz interventnim vozilom do mjesta boravišta unesrećenih, čime je ova akcija završila oko 20:00h.