HGSS

U Paklenici održan prvi ovogodišnji tečaj prve pomoći za pripadnike HGSS-a

U Paklenici, u organizaciji Komisije za medicinu spašavanja, prošlog vikenda organiziran je trodnevni tečaj prve pomoći za spašavatelje HGSS-a.

Na obuci je sudjelovalo 19 polaznika koji su uz teorijsko znanje vježbali praktične vještine prve pomoći na području Nacionalnog parka Paklenica. Sedam instruktora Komisije za medicinu spašavanja HGSS-a pripremilo je polaznike tečaja za daljnje školovanje u HGSS-u i odradilo odličan tečaj u novoj godini.

“Komisija za medicinu spašavanja HGSS-a stručno je tijelo same službe kojoj je primarni cilj edukacija svih novih članova HGSS-a, ali Komisija svoj rad iskazuje i kroz druge djelatnosti HGSS-a. Članovi Komisije, instruktori i instruktorski kandidati su profesionalni zdravstveni radnici koji svojim volonterskim zalaganjem u službi izuzetno doprinose razvoju Komisije, ali i cijelog HGSS-a”, rekao je Matija Kranjčević, pročelnik Komisije za medicinu spašavanja.

Svake godine Komisija educira oko stotinu novoprimljenih pripadnika HGSS-a, a još toliko članova prođe tečaj obnove znanja.