HGSS

Tri aktivnosti Stanice Samobor tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda članovi Stanice Samobor odradili su tri aktivnosti: dežurstvo na trail utrci, potražnu akciju za izgubljenim izletnikom i čišćenje šume.

U subotu, 12. lipnja, održana je utrka Samobor trail 2021 u organizaciji Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor. Start utrke bio je na Vungrišćaku, a staze su prolazile Samoborskim gorjem. Članovi Stanice Samobor dežurali su na utrci pri čemu su imali dvije intervencije. Jedna lakša ozljeda gležnja sudionika utrke koja je brzo i uspješno sanirana. Drugom sudioniku utrke je pozlilo te mu je odmah pružena prva pomoć nakon čega je predana HMP na daljnju obradu. Unesrećenima želimo brz oporavak.

Idući dan odvijala se potražna akcija za izgubljenim izletnikom na području Samoborskog gorja. Po primljenoj dojavi, osam članova s dva potražna tima izlazi na teren. U međuvremenu saznajemo da su nestalu osoba našli dvoje drugih izletnika te su ju doveli do svojih automobila. U dolasku do njega, spašavatelji uviđaju da na sebi ima nekoliko ogrebotina koje je zadobio prilikom pada na dijelu staze. Ozlijede su sanirane čime je akcija završena.

Istog dana, na inicijativu skupine entuzijasta, članovi Stanice sudjeluju u čišćenju i izvlačenju smeća na Frgolovcu iznad Kupeć dola u Parku prirode Žumberak-samoborsko gorje. Ovo je ujedno bila prilika za vježbu terenske vožnje, vježbu „improviziranih“ tehnika te upoznavanje neistraženih područja Parka.