HGSS
backhills

Stanica Slavonski Brod

HGSS Stanica Slavonski Brod osnovana je 2013. godine u Slavonskom Brodu.

Stanica djeluje na području Brodsko-posavske županije koju čini 28 jedinica lokalne samouprave.

Brodsko-posavska županija nalazi se u južnom dijelu slavonske nizine, na prostoru između Psunja, Požeškog i Diljskog gorja na sjeveru i rijeke Save na jugu, koja je ujedno i državna granica prema Bosni i Hercegovini, u dužini od 163 km.

Brodsko-posavska županija jedna je od najužih (7 km) i najdužih (117 km zračne dužine) i na istoku graniči s Vukovarsko-srijemskom županijom, na sjeveroistoku s Osječko-baranjskom županijom, na sjeveru s Požeško-slavonskom županijom te na zapadu sa Sisačko-moslavačkom županijom.

Prema Popisu stanovništva 2011. na području Brodsko-posavske županije živjelo je 158.575 stanovnika. Gustoća naseljenosti po jedinici površine je 78 stanovnika/km2.

U Brodsko-posavskoj županiji nalazi se 28 jedinica lokalne samouprave, od čega 2 grada i 26 općina s ukupno 185 naselja.

Na području Brodsko-posavske županije nalaze se zaštićena područja i to u kategoriji posebnog rezervata šumske vegetacije Prašnik (prašuma hrasta lužnjaka) i Muški bunar, posebni ornitološki rezervati Jelas ribnjaci i Bara Dvorina, te značajan krajobraz Gajna, Jelas polje i Pašnjak Iva.

Članstvo Stanice čini 28 volontera od kojih su 2 gorski spašavatelji, 19 spašavatelji, 7 pripravnici

U svrhu potrage za nestalim osobama unutar Stanice aktivno djeluje 1 licencirani potražni K9 tim 2 licencirana upravitelja bespilotnim letjelicama i 5 kartografa.

Specijalnosti unutar Stanice su 9 ronioca, 3 instruktora Emergency Response Diving International (ERDI) ronjenja,

13 spašavatelj na brzim vodama i u poplavama.

Među članstvom djeluje 3 liječnika.

Svi aktivni članovi obučeni su za pružanje prve pomoći u ne urbanim i na teško pristupačnim terenima, a 1 ima važeću međunarodnu ITLS licencu.

Kontaktirajte nas

pročelnik

Boris Lovrić

Adresa

Ulica fra Kaje Adžića 10B, Slavonski Brod

Društvene mreže