HGSS
backhills

Stanica Osijek

HGSS Stanica Osijek osnovana je 02. travnja 2009. godine u Osijeku.

Stanica djeluje na području Osječko-baranjske županije koju čini 42 jedinice lokalne samouprave.

Šumama je prekriveno 99.928 ha ili oko 27% prostora OBŽ. Područja koja su prostorno najbogatija šumom su doline velikih rijeka Dunava i Drave.

Na sjeveroistočnom dijelu Osječko- baranjske županije nalazi se Park prirode Kopački rit.

Kopački rit je jedna od najvećih fluvijalno-močvarnih nizina u Europi, ukupne površine 17.700 ha. U OBŽ se dijelom se nalazi i Regionalni park Mura-Drava površine 26.102,49 ha.

Na jugozapadnom dijelu OBŽ nalaze se obronci Krndije i Dilja.

Osječko-baranjska županija obuhvaća 263 naselja smještena u 42 jedinice lokalne samouprave od kojih je 7 sa statusom grada (Beli Manastir, Belišće, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Osijek i Valpovo) te 35 sa statusom općine. Prema zadnjih službenim podacima (popis stanovništva iz 2011. godine) na području Županije živi 305.032 stanovnika.

Članstvo Stanice čini 41 volontera od kojih su 1 instruktor specijalnosti Komisija HGSS-a, 6 gorski spašavatelji, 16 spašavatelji, 10 pripravnici I 10 spašavatelji u pričuvi.

U svrhu potrage za nestalim osobama unutar Stanice aktivno djeluju 4 voditelj potrage, 2 licencirana potražna K9 tima, 2 licencirana upravitelja bespilotnim letjelicama i 2 kartografa.

Specijalnosti unutar Stanice: 2 ronioca i 25 spašavatelj na brzim vodama i u poplavama.

Među članstvom djeluje 1 liječnik.

Svi aktivni članovi obučeni su za pružanje prve pomoći u ne urbanim i na teško pristupačnim terenima, a njih 5 ima važeću međunarodnu ITLS licencu.

Kontaktirajte nas

pročelnik

Krešimir Burazin

Adresa

Kneza Trpimira 23, Osijek

Društvene mreže