HGSS
backhills

Stanica Makarska

HGSS Stanica Makarska osnovana je 1984. godine u Makarskoj i jedna je od dvije Stanice HGSS-a koje djeluju na području Splitsko – dalmatinske županije.

HGSS Stanica Makarska osnovana je 1984. godine u Makarskoj djeluje na području Splitsko – dalmatinske županije koju čini 17 jedinica lokalne samouprave. Prirodna i demografska obilježja te zaštićena područja u zoni odgovornosti su JU PP Biokovo, Geopark Imotska jezera – Biokovo, područje od Neretve do Cetine.

Članstvo Stanice čini 36 volontera od kojih su 8 gorski spašavatelji, 16 spašavatelji, 12 pripravnici i 15 spašavatelji u pričuvi (ispostava Imotski i Vrgorac).

U svrhu potrage za nestalim osobama unutar Stanice aktivno djelujeu 2 voditelj potrage, 1 licencirani potražni K9 tim, 3 licenciranih upravitelja bespilotnim letjelicama i 3 kartografa.

Specijalnosti unutar Stanice su 3 letač spašavatelja, 2 ronioca, 1 speleo ronioc, 8 spašavatelj na brzim vodama i u poplavama. Među članstvom djeluje i 2 liječnika.

Svi aktivni članovi obučeni su za pružanje prve pomoći u ne urbanim i na teško pristupačni terenima, a njih 7 ima važeću međunarodnu ITLS licencu.

Kontaktirajte nas

pročelnik

Ante Kukavica

adresa

Antuna Gustava Matoša 1
Makarska

Društvene mreže