HGSS
backhills

Stanica Karlovac

HGSS Stanica Karlovac osnovana je 1980. godine u Karlovcu. Ispostava Slunj – Rakovica 2016. godine. Stanica djeluje na području Karlovačke županije koju čini 22 jedinica lokalne Samouprave od kojih Stanica Karlovac pokriva 15.

Područje u zoni odgovornosti je kontaktni prostor između Gorske i Panonske Hrvatske. Od širokih naplavnih dolina na ravničarskom sjeveru do uskih riječnih kanjona i dolina između planinskih vrhova u južnom dijelu. Zaštićeni značajni krajobraz je tok rijeke Slunjčice, „Cvet“ u Banskim Moravcima, Park šuma u okolici starog grada Ozlja, špilja Vrlovka (geomorfološki spomenik prirode) i Petrova Gora.

Članstvo Stanice čini 55 volontera od kojih su 3 instruktori gorskog spašavanja, 6 instruktori specijalnosti Komisija HGSS-a, 19 gorski spašavatelji, 20 spašavatelji, 10 pripravnici i 6 spašavatelji u pričuvi.

U svrhu potrage za nestalim osobama unutar Stanice aktivno djeluje 6 voditelja potraga, 1 licencirani potražni K9 tim, 1 licencirani upravitelj bespilotnim letjelicama i 8 kartografa.

Specijalnosti unutar Stanice su 5 letača spašavatelja, 13 ronioca, 1 speleo ronioc, 30 spašavatelja na brzim vodama i u poplavama.

Među članstvom djeluje 1 liječnik.

Svi aktivni članovi obučeni su za pružanje prve pomoći u ne urbanim i na teško pristupačnim terenima, a njih 10 ima važeću međunarodnu ITLS licencu.

Kontaktirajte nas

Pročelnik

Matija Kranjčević

Adresa

Vlatka Mačeka 48, Karlovac

Društvene mreže