HGSS
backhills

Stanica Delnice

HGSS Stanica Delnice osnovana je 1971. godine u Delnicama. Stanica djeluje na području Primorsko Goranske županije.

HGSS Stanica Delnice osnovana je 1971. godine u Delnicama. Stanica djeluje na području Primorsko Goranske županije koju čini 9 jedinica lokalne samouprave.

Stanica djeluje na području Gorkog kotara koji broji oko 20.000 stanovnika. Područje Gorkog kotara izrazito je planinskog karaktera isprekidano s nekoliko krških obilježja poput rijeka i jezera.

Sela su većinom malena s relativno malom naseljenosti, a stanovnici istih su uglavnom starije dobi. Određeni broj sela je izoliran od glavnih prometnica i dostupan je uskim putevima, čija je prohodnost upitna tijekom zimskog perioda.

Poznatija zaštićena područja i izletišta su, Nacionalni park Risnjak, Strogi rezervat Bijele i Samarske stijene, Zeleni vir i Vržji prolaz, Japlenški vrh, Golubinjak, Kanjon Kamačnik, špilja Lokvarka, jezera Bajer, Lepenica, Lokvarsko i Čogrljevo jezero

Članstvo Stanice čini 37 volontera od kojih su 2 instruktora gorskog spašavanja, 18 gorskih spašavatelja, 10 spašavatelja, 9 spašavatelja u pričuvi koji su ujedno i počasni članovi Stanice.

U svrhu potrage za nestalim osobama unutar Stanice aktivno djeluje 1 voditelj potrage, 2 licencirana upravitelja bespilotnim letjelicama.

Specijalnosti unutar Stanice su 2 letača spašavatelja, 8 spašavatelja na brzim vodama i u poplavama.

Među članstvom djeluju 4 liječnika.

Svi aktivni članovi obučeni su za pružanje prve pomoći u ne urbanim i na teško pristupačnim terenima, a njih 6 ima važeću međunarodnu ITLS licencu.

Kontaktirajte nas

Pročelnik

Denis Kauzlarić

Adresa

Matice Hrvatske 21, Delnice

Društvene mreže

Društvene mreže