HGSS

Stanica Osijek uspješno završila potragu uz veliku pomoć potražnog K9 tima

Na području Donjeg Miholjca nestao je stariji muškarac za kojim je HGSS Stanica Osijek na poziv policije, a putem Centra 112, 19. rujna pokrenula potragu u 19:51.

Nestanak je prijavljen u večernjim satima, a obzirom da se radilo o starijoj osobi i da su protekle noći bile poprilično hladne određen je najviši stupanj hitnosti potrage.

Na područje potrage zaputilo se 11 spašavatelja s potražnim psom i termovizijskom bespilotnom letjelicom.

Odmah po dolasku, u izvrsnoj suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Donji Miholjac i djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije, pristupilo se gruboj pretrazi terena, sakupljanju dodatnih informacija i planiranju daljnjeg tijeka potrage. Kao ispomoć u noćnoj potrazi aktiviran je i član Odjela za bespilotne sustave iz HGSS Stanice Požega.

U 21:57 na području starih i zapuštenih ribnjaka potražni pas Max pronalazi nestalu osobu. Osoba se nalazila u nepokretnom i pothlađenom stanju na izrazito nepristupačnom terenu pa se nakon utopljavanja pristupilo transportu UT-nosilima. Osoba je predana djelatnicima HMP-a u 22:21h.

U ovoj potrazi smo se još jednom podsjetili koliko su potražni psi sa svojim vodičima nezamjenjiv resurs u potražnim akcijama i koliko se dugogodišnji rad, ulaganje i odricanje višestruko vraća uspješnim pronalascima i spašenim životima.