HGSS

Sretan završetak potrage na području općine Levanjska Varoš

Na području općine Levanjska Varoš HGSS Stanica Osijek 25. je travnja u 07:40 h na poziv Centra 112 pokrenula potražnu akciju.

Po dolasku na teren i provjerom informacija utvrđeno je da se radi o starijoj ženi koja se dan ranije u kasnim popodnevnim satima, tijekom održavanja vjerničkog okupljanja na području Ovčare u Općini Levanjska Varoš, uputila prema obližnjoj šumi.

Teren na području potrage je brdsko šumoviti s desecima kilometara zapuštenih i isprepletenih šumskih putova i kanala.

Dok se u bazi pripremala druga faza potrage, spašavatelji su pristupili pretraživanju okolnih šumskih cesta i putove te napuštenih objekata na području zadnje točke viđenja nestale osobe.

Područje potrage pretraživalo se terenskim vozilima, bespilotnom letjelicom i potražnim psom. Noć prije padala je jaka kiša koja je teško pristupačne putove učinila neprohodnim što je dodatno otežavalo posao spašavateljima.

Unatoč teškim uvjetima na terenu i činjenici da je osoba nestala prethodni dan, ova potraga se završila sretno! U 13:30h osoba je pronađena od strane mještanke obližnjeg sela na jednom od šumskih putova.

U potrazi je sudjelovalo sedam spašavatelja HGSS Stanice Osijek, djelatnici PP Đakovo, djelatnik Sunčanih šuma d.o.o., rodbina i prijatelji nestale osobe, a u pripravnosti su bili članovi HGSS Stanice Slavonski Brod.