HGSS

Prezentacije Stanice Čakovec na ljetnim sportskim kampovima

Od 2005. godine Zajednica sportskih udruga grada Čakovca organizira ljetne sportske kampove “Svaki tjedan sport jedan”. Kampove, čiji je cilj motivirati školarce s područja Grada Čakovca na bavljenje sportom, odnosno kvalitetnije provođenje ljetnih školskih praznika, prošle je godine pohađalo 436 učenika, a taj broj kontinuirano raste.

Ove godine učenici će sudjelovati na 24 kampa na kojima će ih sa 17 različitih sportova upoznati licencirani treneri i diplomirani kineziolozi. Novost od ove godine održavanje je predavanja iz različitih područja s ciljem nadograđivanja sportskih programa poput onih o fair playu, zdravoj prehrani, ugroženim lokalnim životinjskim vrstama, sigurnosti i prevencije, opasnosti koje se nalaze na internetu, reanimacije i tehnika spašavanja.

Članovi Stanice Čakovec na dva kampa prezentirali su rad HGSS-a, tehnike spašavanja i rad potražnog tima. Najviše pažnje kod djece izazvao je potražni pas Sila, no s velikom su pozornošću pratila i ostatak prezentacije, gdje je posebno naglašeno čemu služi, u kojim slučajevima i s kojim važnim pripremljenim informacijama zovemo jedinstveni europski broj za hitne slučajeve, broj 112.