HGSS

Preventivne aktivnosti Stanice Varaždin

Stanica Varaždin posljednja dva vikenda brinula je o sigurnosti i aktivno radila na prevenciji.

U nedjelju, 13.09.2020., održan je 2. LIDL Varaždin Trail. Natjecatelji su mogli birati između tri trase utrke različite težine, a najdulja trasa od 24 km protezala se preko Čeva, jednog od najistočnijih vrhova planine Ivanščice. HGSS Varaždin i ovog je puta brinuo o sigurnosti natjecatelja. Dežurstvo je zbog zahtjevnosti terena i koncepta utrke izvedeno u tri tima, od kojih je tim s terenskim vozilom pokrivao makadamske putove i ceste, MTB tim pokrivao je većinu šumskih staza, „singletrack“ dionica, dok je tim trkača pokrivao strmi dio uspona na Čevo i njegov grebenski dio trčanjem. Dežurstvo je završilo bez intervencija.

U subotu 19.09.2020. godine, na Ravnoj gori članovi Stanice održali su predavanje i prezentaciju opreme, kao i pokaznu vježbu spašavanja.
Članovima HPD Međimurje iz Čakovca održano je predavanje o HGSS-u, prezentirana je osnovna oprema za spašavanje u planinama, nakon čega su prezentirane osnovne tehnike spuštanja te spašavanja. Uz ugodno druženje razmijenjena su i iskustva o nesrećama u planinama.