HGSS

Predstavljanje nove karte HGSS-a Turističko – planinarski zemljovid „Zaprešićki kraj“

U Zaprešiću predstavljen novi turističko planinarski zemljovid „Zaprešićki kraj“

HGSS Stanica Samobor je, u suradnji s Gradom Zaprešićem, u utorak, 23. svibnja 2022.g. u Vršilnici u Zaprešiću predstavila novi turističko planinarski zemljovid „Zaprešićki kraj“. Zemljovid je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zaprešića i Turističkom zajednicom Savsko-sutlanske doline i brigi.

Prisutne su pozdravili g. Damir Benčević, načelnik Stožera CZ Grada Zaprešića, i Nikola Tot, pročelnik HGSS Stanice Samobor. O projektu Kartografije HGSS-a govorio je Dubravko Kavčić – Kabić, a Bojan Horvat predstavio je zemljovid koji pokriva zapadni dio Parka prirode Medvednica te jedinice područne (regionalne) samouprave: Zagrebačku županiju, Grad Zagreb i Krapinsko-Zagorsku županiju.

Turističko – planinarski zemljovid „Zaprešićki kraj“ namijenjen je domaćim i stranim planinarima i turistima zainteresiranim za boravak u prirodi, a koristit će i članovima HGSS-a u spasilačkim akcijama.

HGSS Stanica Samobor je izradom ovog zemljovida, uz ranije izdane zemljovide „Samoborsko gorje“ i „Žumberačko gorje“, obuhvatila cijelo područje zapadnog dijela Zagrebačke županije, odnosno područja na kojem Stanica djeluje.