HGSS

Potrage na šibenskom području

Dok se pretražuje teren u Drinovcima HGSS stanica Šibenik obaviještena je o još jednom nestanku. Ovaj put je nestalo je mlađi muškarac koji se u utorak 21. ožujka udaljo iz svoga doma u gradskoj četvrti Meterize nakon čega mu se gubi svaki trag.

U utorak, 21. ožujka, u večernjim satima stanica Šibenik dobila je od PU šibensko-kninske HGSS informaciju da je na prostoru Miljevaca točnije u selu Drinovci nestao muškarac (49). Prema informacijama nestao je dan prije oko 14 sati kada je napustio obiteljski dom. Na teren izlaze spašavatelji, jedan opremljen bespilotnom letjelicom sa termovizijskom kamerom i potražni tim (pas, čovjek). Potrazi se pridružuju i policajci koji zajedno sa spašavateljima kreću u intenzivnu pretraga terena u okolici kuće te na nekim zanimljivim točkama na kojima bi nestali mogao biti. Potraga traje do 2 sata te je dogovor da se nastavi ujutro.
Slijedeći dan u potragu se uključuju i vatrogasci DVD-a Drniš, Javne vatrogasne postrojbe Drniš, HGSS stanice Split, djelatnici NP Krka te mještani.

U isto vrijeme dok se pretražuje teren u Drinovcima HGSS stanica Šibenik obaviještena je o još jednom nestanku. Ovaj put je nestala mlađa muška osoba koja se u utorak 21. ožujka udaljila iz svoga doma u gradskoj četvrti Meterize te joj se gubi svaki trag. Kako je ta gradska četvrt na rubu grada i dio nje je područje makije i krša trebalo ga je pregledati. Na brdo Gvozdenovo izlazi pet spašavatelja sa potražnim timom ali ne nalaze osobu.

Nakon pretrage na Meterizama dio spašavatelja upućuje se u Drinovce kako bi se pridružilo ostalim kolegama. Negdje oko 14:30 sati uz rijeku Krku, na nepristupačnom terenu mještanin pronalazi osobu za kojom se tragalo, nažalost bez znakova života.

Ubrzo spašavatelji i vatrogasci u pratnji policije odlaze do mjesta pronalaska te osobu odvoze do sela gdje je predana mrtvozorniku. Ovom prilikom izražavamo sućut obitelji i prijateljima.

Istovremeno HGSS stanica Šibenik dobiva informaciju da se osoba za kojom su ujutro tragali u Šibeniku vratila, a pronađena je u blizini škole na Meterizama.