HGSS

Potraga u šumskom predjelu Dragoslavca i Praporčana

Drugog dana intenzivne potrage nestala je osoba pronađena živa u šumskom predjelu između Dragoslavca i Praporčana.

Potraga je pokrenuta tek krajem dana u petak kada su spašavatelji u suradnji s djelatnicima MUP-a i članovima lokalnog DVD-a tragali dugo u noć koristeći pritom tragatelje na terenu, potražne pse te dronove opremljene termalnim kamerama.

Kako potraga nije dala rezultata, u subotu ujutro je potraga nastavljena visokim intenzitetom. Šezdesetak ljudi (HGSS, MUP, DVD-ovi, obitelj i prijatelji nestale) tragalo je za nestalom osobom, a na terenu su bili i potražni K9 timovi te dvije bespilotne letjelice s RGB kamerama.

Nešto iza 15 sati nestala je osoba pronađena živa bez svijesti na šumskom području između Pleškovca i Praporčana, te je odmah pozvana ekipa Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije koja je unesrećenu preuzela te je prevezla u Županijsku bolnicu Čakovec.

Članovi Stanice Čakovec na izvrsnoj suradnji koja je rezultirala pronalaskom zahvaljuju Stanicama Koprivnica i Varaždin (traganje dronovima s termalnim kamerama), djelatnicima Policijske uprave međimurske, DVD-ovima (Lopatinec, Brezje, Gornji Mihaljevec, Vučetinec, Mali Mihaljevec i Zasadbreg), članovima obitelji i prijateljima nestale, ekipi Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije te općini Sveti Juraj na Bregu na logističkoj potpori.

Nažalost, u večernjim satima istog dana OKC PU Međimurske prima vijest da je osoba preminula. Obitelji i prijateljima članovi Stanice ovim putem izražavamo sućut.