HGSS

Potraga u Bilju

O nestaku starije žene na području općine Bilje, HGSS Stanica Osijek informirana je u srijedu 27. travnja u 22:10 h.

Odmah po dojavi na teren izlazi devet spašavatelja koji započinju brzu pretragu terena. Pretraživale su se okolne šume, putevi, kanali i napušteni objekti, a područje potrage pretraživalo se i bespilotnom letjelicom sa termovizijskom kamerom.

U noćnim uvjetima posebno zahtjevno bilo je pretraživanje starih, napuštenih i zarušenih objekata bivšeg „Mesokombinata Belje„ koji danas služi kao odlagalište glomaznog otpada. Potraga se privremeno obustavlja u 02:00 h poslije ponoći, a od 07:00 h ujutro spašavatelji su ponovno na terenu. Od strane Odjela za bespilotne sustave zatražena je pomoć u angažmanu dodatnih resursa pa su u potragu uključeni spašavatelji – udaljeni piloti HGSS Stanice Novska i Orahovica. Nastavljeno je pretraživanje područja potrage, a zone je pretraživao i potražni tim sa psom. U 10:10 h putem bespilotne letjelice jedan od spašavatelja pronalazi tijelo nepoznate osobe na jezeru Stara Drava. Ovim putem obitelji unesrećene osobe izražavamo iskrenu sućut.

U akciji na području općine Bilje sudjelovalo je 11 članova HGSS Stanice Osijek sa 5 vozila, po jedan član HGSS Stanice Novska i HGSS Stanice Orahovica i djelatnici PP Beli Manastir.

U protekla četiri dana HGSS Stanica Osijek bila je angažirana u tri potrage za nestalim osobama na području Osječko-baranjske županije. Zadnja potraga je imala tužan kraj, a prethodne dvije su završile sretno. U sve tri potrage ostvarena je izvrsna suradnja sa djelatnicima policije kojima, kao i našim spašavateljima, želimo nešto mirniji ostatak tjedna.