HGSS

Potpisan ugovor o osnivanju prava građenja za izgradnju centralnog skladišta HGSS-a

31. svibnja 2023., u uredu gradonačelnika Grada Gospića potpisan je Ugovor o osnivanju prava građenja na nekretnini u vlasništvu Grada Gospića ukupne površine 2.606 metara kvadratnih u svrhu izgradnje centralnog skladišta HGSS-a.

Ugovor su potpisali u ime Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević i u ime Hrvatske gorske službe spašavanja pročelnik Josip Brozičević. Naime, Hrvatska gorska služba spašavanja ima potrebu za izgradnjom centralnog skladišta u kojem bi se skladištila oprema koja se koristi u velikim akcijama traganja i spašavanja, velikim nesrećama i prirodnim katastrofama i to poglavito u vidu zapovjednih vozila, plovila, logističkih prikolica, logističke opreme i druga oprema koja se koristi u spašavanju.

Izgradnja skladišta planirana je kroz novi strateški projekt naziva Jačanje stručnih tijela HGSS-a za odgovor na katastrofe- Sigurna.HR2. Sufinanciranje projekta će se ostvariti kroz novo programsko razdoblje EU fondova, Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. Procijenjena vrijednost je oko 664.000,00 eura.