HGSS

Policajci iz Južne Koreje i NR Kine upoznali se s radom HGSS-a i isprobali tehnike spašavanja

HGSS Stanicu Karlovac posjetili su 29. srpnja 2022. godine policajci iz Južne Koreje i Narodne Republike Kine, u pratnji kolega iz PU Zagrebačke.

Dva policijska službenika iz Južne Koreje i dva iz Narodne Republike Kine, posjetili su danas prostorije HGSS Stanice Karlovac, u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija 2022.“ kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Policijski službenici stigli su u Stanicu Karlovac u pratnji kolega iz Policijske uprave Zagrebačke. Nakon uvodnog predavanja na kojem su imali priliku doznati nešto više o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, policajci iz daleke Azije upoznali su se i s operativnim djelovanjem HGSS-a i pobliže doznali kakvu ulogu ima naša služba u osiguravanju sigurne turističke sezone.

Za kraj su policijski službenici iz Južne Koreje i NR Kina imali priliku isprobati i neke od tehnika koje HGSS svakodnevno koristi u svom radu.

Inače, u projektu „Sigurna turistička destinacija 2022.“ ove godine sudjeluje rekordan broj policijskih službenika, njih čak 100 iz 18 država i 20 policijskih organizacija.