HGSS

Philips i Arbor Medical uz podršku veleposlanstva Nizozemske i Udruge Kolibrići donirali su prijenosni ultrazvuk HGSS-u

U suradnji s partnerima iz Arbor Medicala, veleposlanstvom Nizozemske i Udrugom roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići, tvrtka Philips Hrvatska donirala je čak osam vrhunskih dijagnostičkih ultrazvučnih uređaja Philips Lumify. Donacija je usmjerena u četiri bolnice te za Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Hvalevrijedna akcija tvrtke Philips Hrvatska olakšat će rad liječnicima diljem Hrvatske, a pacijentima pružiti priliku za vrhunsku skrb.

FOTO:

? Ladislav Korenj

Hrvatska gorska služba spašavanja primila je izrazito vrijednu donaciju mobilnog ultrazvučnog uređaja Philips Lumify u suradnji sa partnerima iz Arbor Medicala, veleposlanstva Nizozemske i Udruge roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići. Ovom donacijom HGSS kao i u mnogo čemu do sada korak je ispred svog vremena. Mobilni UZV aparati koji kao ekran mogu koristiti bilo koji pametni telefon dugogodišnji su san svih medicinara koji UZV koriste u svakodnevnoj praksi.

Ovako vrijednim komadom medicinske opreme HGSS je stao uz bok moderno opremljenijim zdravstvenim sustavima. Sam uređaj biti će od velike pomoći u dijagnostici ozlijeđenih osoba koje spašava HGSS, a koristit će ga liječnici HGSS-a obučeni za rad sa UZV-om. Zbog svoje veličine i jednostavnosti upotrebe moći će se koristiti u svim vrstama spašavanja i sigurno će doprinijeti kvaliteti medicinskog zbrinjavanja svih unesrećenih.

„U suradnji s našim partnerima i uz pomoć Udruge Kolibrići, Philips Hrvatska podržava borbu protiv COVID-19 donirajući osam prijenosnih ultrazvučnih aparata kako bi opremili bolnice diljem Hrvatske posvećene liječenju pacijenata s koronavirusom. Kao tvrtka za zdravstvenu tehnologiju usmjerena na poboljšanje života ljudi, nadamo se da ćemo svojim doprinosom pomoći zdravstvenim radnicima i njihovim pacijentima u ovim izazovnim vremenima “, poručio je Miroslav Šaban, Direktor odjela za odnose s državnim institucijama, Philips Centralna i Istočna Europa. „Ponosan sam što naš lokalni tim daje sve od sebe kako bi podržao hrvatski zdravstveni ekosustav jer razumijemo da borba još nije gotova čime je naša misija važnija no ikad.“

Philips Lumify ultrazvučni sustav postavlja nove temelje u mobilnim primjenama ultrazvučne dijagnostike kao „stetoskopa 21. stoljeća“, a svoje mjesto nalazi u gotovo svim kliničkim specijalnostima i ranoj edukaciji novih naraštaja liječnika.

„Drago nam je da smo mogli pomoći pri realizaciji ove donacije i što nas je tvrtka Philips prepoznala kao ozbiljnog partnera s kojim će osigurati vrhunsku skrb pacijentima diljem Hrvatske. Naša glavna zadaća je organiziranje dobrotvornih akcija i drugih humanitarnih aktivnosti radi prikupljanja sredstava potrebnih za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanja troškova liječenja, a ova se suradnja savršeno uklopila u djelovanje naše udruge i promicanje humanitarnih vrijednosti za koje se zalažemo.“ Izjavila je Anja Uzelac, predsjednica Udruge Kolibrići.