HGSS

Novo vodstvo HGSS Stanice Split

Na redovnoj izbornog skupštini HGSS Stanice Split u ponedjeljak je većinom glasova izabran novi pročelnik za mandatno razdoblje 2023.-2025. Riječ je o Branimiru Jukiću, gorskom spašavatelju koji će nastaviti razvijati Stanicu i njene aktivnosti nakon mandata Darka Gavrića.

25/04/2023

|

HGSS stanica Split

Jukić je rođen 1982. godine. Profesor je geografije po zvanju, speleolog, planinarski vodič, alpinist pripravnik, član Rescue 3 sekcije, također i udaljeni pilot bespilotnih sustava, a u Stanici Split je aktualni voditelj sekcije za bespilotne sustave. Obnašao je i dužnost tajnika Stanice.
Za dopročelnika Stanice Split izabran je Ivan Milanović, gorski spašavatelj.
Novo vodstvo Stanice Split svoj daljnji angažman usmjerit će na očuvanju svih vrijednosti Hrvatske gorske službe spašavanja, temeljeći svoju poziciju prvenstveno kroz ljude koji su najveći kapital kako Stanice, tako i cijele službe.

Neke od temeljnih postavki mandatnog razdoblja novog vodstva su: transparentnost i zajedništvo, jačanje operativne i preventivne sposobnosti Stanice, uska suradnja sa zajednicom, povećanje vidljivosti i prepoznatljivosti u zaštićenim područjima, bolje povezivanje sa svim planinarskim društvima i udrugama, uvođenje specijalnosti i drugih noviteta u službi, jačanje uloge ispostava, ulaganje u opremu za spašavanje uz prilagođavanje aktualnim vremenima (epidemije, klimatske promjene i slično). Jedan od prioriteta biti će i pronalaženje trajnog prostornog rješenja Stanice Split koja je trenutno podstanar.

Čuvat ćemo ugled koje su stekle starije generacije i trudit ćemo se da te vrijednosti prenesemo na nove članove” – kazao je novi pročelnik Branimir Jukić.