HGSS

Niz aktivnosti na području Sisačko-moslavačke županije

HGSS Stanica Novska imala je dvije potrage, jednu s pronalaskom i osiguranje na Državnom prvenstvu u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama na kupi u Sisku s nekoliko intervencija.

Potraga Letovanski vrh
Aktivna potraga trajala je od noći sa srijede na četvrtak do nedjelje. Nakon pretraženog velikog područja, skupljenog cijelog niza informacija potraga se nastavlja smanjenim intenzitetom. U potrazi uz HGSS sudjelovala policija, vatrogasci iz DVD Letovanić, Žažina, Dužica i mještani. Od resursa 5 K9 timova iz HGSS Stanica Novska, Samobor, Zagreb i Orahovica, bespilotna letjelica s termovizijom.
Više: https://nestali.gov.hr/nestale-osobe-403/403?osoba_id=12171

 

Potraga kod Hrvatske Kostajnice

U subotu 10. lipnja 2023. ujutro dolazi dojava od strane PGP Hrvatska Kostajnica o starijoj osobi koja je nestala dan ranije u selu Srednja Meminska. Obitelj je pronašla traktor u šumi, osobe nije bilo.

Ubrzo nakon brze pretrage terena nestala je osoba pronađena živa. U potrazi sudjelovali vatrogasci DVD Majur, DVD Hrvatska Kostajnica i djelatnici MUP-a.

 

Dežurstvo na prvenstvu u kajaku i kanuu

U subotu 10. lipnja 2023., dva tima HGSS Stanice Novska sudjelovali su na osiguranju državnog prvenstva u kajaku i kanuu koje je održano na rijeci Kupi u Sisku. Na osiguranju je zabilježeno više intervencija prevrtanja čamaca.