HGSS

Kampanji “Boranka” dodijeljena nagrada Europski građanin 2020

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u petak 28. svibnja u 10 sati u Botaničkom vrtu u Zagrebu organizirao je svečanu dodjelu nagrade Europski građanin za 2020. godinu kampanji "Boranka" Saveza izviđača Hrvatske.

Kampanja je započela 2018. godine kao odgovor na katastrofalne požare u Dalmaciji. Do sada je u njoj sudjelovalo više od više od 7.000 volontera koji su na opožarenim područjima posadili više od 85.000 novih stabala. Time je Boranka postala najveća volonterska akcija pošumljavanja požarišta u čitavoj Europi.

Savez izviđača Hrvatske kampanju je predstavio i u brojnim drugim državama kao jedan od najpozitivnijih europskih primjera kako se građani i institucije mogu osobno uključiti u obnovu prirode. Snažnu potporu Savezu dali su Hrvatska gorska služba spašavanja, Hrvatske šume, Hrvatska vatrogasna zajednica i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite te su njihovi predstavnici bili među uzvanicima na svečanoj dodjeli nagrade u Botaničkom vrtu.

Uz iskrene čestitke Savezu izviđača Hrvatske na osvojenoj prestižnoj europskoj nagradi “Europski građanin” za projekt Boranka u koji imamo čast kao Služba biti uključeni, u cijelosti prenosimo Objavu za medije Saveza izviđača.