HGSS

Josip Brozičević novi je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja

Jučer, 3. prosinca 2022. održano je Vijeće Stanica u Gospiću. Josip Brozičević dosadašnji dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja izabran je za novog pročelnika Službe. Zamijenio je Josipa Granića koji je dužnost pročelnika obnašao prethodne 4 godine, a od jučer obnaša funkciju izvršnog pročelnika. Za dopročelnika Službe izabran je Marko Rakovac.

Vijeće Stanica HGSS-a kojeg čine predstavnici 25 Stanica u Hrvatskoj dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu, moralnu, volontersku i nadasve časnu dužnost.

Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću i prije svega kolege prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 19 godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna.

„Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi koji više od 70 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem, a to je spasiti ljudski život. Nemali broj puta to su i učinili kada nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše“.

Novi pročelnik zahvalio se kolegama na podršci te istaknuo da jedino zajedno, uz međusobno uvažavanje, podršku i poštivanje možemo biti još bolji i realizirati zadane strateške ciljeve Službe.