HGSS
backhills

Osnovni tečaj

Osnovni ITLS tečaj je međunarodno prihvaćen kao najrašireniji, standardni tečaj izvanbolničkog zbrinjavanja ozlijeđenih osoba uključenim u izvanbolničko zbrinjavanje ozlijeđenih osoba.

Namijenjen je medicinskim laicima uključenim u izvanbolničko zbrinjavanje ozlijeđenih osoba i jedini je tečaj gdje medicinski laici mogu tijekom jednog i pol dana naučiti:

  1. ITLS pregled – brzi strukturirani pregled ozlijeđene osobe, pri čemu se zbrinjava neposredna životna ugroženost
  2. Zbrinuti dišni put u traumi osnovnim tehnikama
  3. Pravilno koristiti imobilizacijska pomagala (ovratnik, prsluk za imobilizaciju, dugu dasku, vakuum madrac, rasklopna nosila, zdjelični pojas, vakuum udlage)
  4. Pravilno pristupiti ozlijeđenome – naučiti izvesti različite tehnike izvlačenja iz vozila, skinuti motorističku kacigu
  5. Dobiti puno korisnih praktičnih savjeta za rad od iskusnih međunarodnih ITLS instruktora tijekom radionica vještina i uvježbavanja realističnih scenarija, kao nezamjenljivu pomoć koja se ne može naći u knjigama.

Tečaj je suvremen i usklađen s najnovijim znanjima o zbrinjavanju traume, ali i prilagođen potrebama i znanju polaznika i važećim propisima Republike Hrvatske.

Tečaj provode instruktorice i instruktori ITLS-a, koji statusa licenciranog instruktora ITLS-a stječu i redovito obnavljaju u skladu s međunarodnim standardima ITLS organizacije.

ITLS tečaj kombinira učenje u učionici i praktično uvježbavanje vještina, a simulirani slučajevi kroz realistične scenarije uvijek su izazov polaznicima i omogućuju im da naučeno implementiraju u svakodnevni rad. Kako se edukacija provodi u malim grupama svakom polazniku omogućeno je aktivno učešće u praktičnom radu.

Tečaj je vrlo intenzivan. Nazočnost na svim vježbama i predavanjima je obavezna.

Započinje u petak u subotu u 07:30 sati, a završava u nedjelju oko 14:00 sati, pismenom i praktičnom provjerom znanja.

Nakon uspješno završenog ITLS tečaja, rezultati se upisuju u međunarodnu bazu podataka, a polaznik dobiva međunarodni certifikat koji vrijedi tri godine.

Za tečaj se izričito preporuča sportska odjeća i obuća.

Kotizacija iznosi 320,00 €

 

U kotizaciju su uračunati:

· Priručnik (osmo izdanje ITLS priručnika na hrvatskom jeziku),

· ručak prvi dan tečaja,

· okrepa u stankama,

· naknada centralnoj organizaciji ITLS za prijavu tečaja i dodjelu međunarodnog certifikata, koji vrijedi tri godine.

Trošak smještaja nije uračunat u kotizaciju. Polaznici smještaj osiguravaju sami.

Za prijavu na tečaj potrebno se javiti na email itls@hgss.hr, nakon čega će koordinator povratno slati obrasce za prijavu.