HGSS

Ispit za stjecanje zvanja Voditelj potrage za nestalim osobama

HGSS je od ovog vikenda snažniji za devet novih članova sa zvanjem Voditelj potrage za nestalim osobama.

Ovo putovanje zahtijevalo je predanost, marljiv rad i odricanje. Nakon što su stekli uvjete za polaganje ispita (završen tečaj za voditelje potraga, asistenti i predavači na osnovnim tečajevima HGSS-a i tečajevima za voditelje potraga te vođenje nekoliko stvarnih potražnih akcija) konačnu demonstraciju svog znanja su dokazali kroz obradu dvije zadane teme te dodatno propitivanje iz cjelokupnog područja potraga.

Ispit je održan protekli vikend pred ispitnom komisijom sastavljenom od tri instruktora ove specijalnosti. Jedinstvena ocjena komisije je da je razina prikazanog znanja i viša od one koja se zahtjeva za stjecanja ovog zvanja što nas izuzetno veseli.

Naročito smo zahvalni na namjerama novih voditelja potraga da i dalje doprinose napretku Odjela i razvoju ove važne specijalnosti unutar HGSS-a. Nadamo se da će njihov uspjeh biti inspiracija i drugim članovima HGSS-a da se odluče za ovaj korak.

Odjel za potrage zahvaljuje stanicama Split, Zagreb, Bjelovar, Samobor, Koprivnica i Požega na iskazanoj podršci svojim i našim članovima na ovom putu.