HGSS

Ina podržala projekt Stanice Gospić “HGSS za čiste rijeke”

Ovog su utorka i srijede članovi HGSS Stanice Gospić započeli s realizacijom projekta „HGSS za čiste rijeke“ u sklopu kojeg je predviđeno čišćenje rijeka Bogdanice i Novčice.

Ovaj projekt HGSS Stanice Gospić prošle je godine podržala i INA kroz svoj dugogodišnji program Zeleni pojas u sklopu kojeg se provodi natječaj za sufinanciranje lokalnih ekoloških projekata.

Čišćenje rijeka Bogdanice i Novčice od sitnog i krupnog otpada planirano je u užem krugu grada Gospića. Taj će se otpad zbrinuti na odgovarajući način uz pomoć gradskog poduzeća Komunalac Gospić. Zbog trenutačne epidemiološke situacije, ostala zainteresirana javnost nije bila uključena u ovu akciju.

Prikupljeni otpad u ovotjednoj akciji skupljan je na lokaciji Ribarskog doma te je uz pomoć Komunalca Gospić zbrinut, na čemu smo im zahvalni. Ukupno je skupljen jedan kontejner otpada u kojem se našlo različitog sitnog otpada, automobilskih guma, jedna perilica rublja te čak i jedan automobili poznate marke Fićo, koji se čudnovatim putevima našao u Novčici. Unatoč slaboj vidljivosti, automobil su izronili stanični ronioci uz korištenje čamca te uz podršku ostatka ekipe HGSS-a s obale.

Ova akcija još jednom je poruka svima nama kako trebamo čuvati svoje rijeke i ne koristiti ih kao „kantu za smeće“.

Hvala svim članovima Stanice Gospić na nesebičnoj akciji čišćenja. Posebna zahvala Ini na prepoznavanju HGSS Stanice Gospić kako pouzdanog partnera i na omogućavanju ove akcije čišćenja kroz INA Zeleni pojas.