HGSS

HGSS-u uručeno priznanje za poseban doprinos turističkoj 2021. godini

Dodjelom godišnjih turističkih nagrada najboljima u turizmu te za životno djelo u petak su u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića, mnogih ministara i uzvanika završeni Dani hrvatskog turizma 2021. koji su tijekom dva dana u Dubrovniku okupili oko 500 sudionika.

Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja uručeno posebno priznanje za izniman  doprinos turističkoj 2021. godini.

Priznanje je to za trud volontera koji svakodnevno, pa tako i danas u četiri akcije, ujedinjeni u istom cilju pomažu svima koji se nađu u nevolji na nepristupačnom terenu.

“Čestitam na Posebnom priznanju. Večeras sam bio ponosan, dvije važne karike sustava civilne zaštite HGSS i žurni broj 112 primili su posebno priznanje za doprinos turističkoj 2021.” komentirao je gospodin Damir Trut – ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Organizatori Dana hrvatskog turizma (DHT) su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Na svečanosti u Župi dubrovačkoj ukupno je dodijeljeno 27 nagrada, od kojih 22 za najbolje pojedince-djelatnike u turizmu i usko povezanim djelatnostima.