HGSS

Emergency call

Zajednička akcija Stanica Delnice i Rijeka na Risnjaku

U četvrtak, 26. svibnja, u 15:31 Stanici Delnice dolazi obavijest putem Centra 112 o unesrećenoj osobi na Risnjaku.

U telefonskom kontaktu sa pratiocem saznaje se da je unesrecena žena sa sumnjom na prijelom potkoljenice nastlom pri pokliznuću. Nalazi se između Schloserovog doma i vrha Risnjaka. Odmah je informirana i Stanica Rijeka te je pokrenuta zajednička akcija.

Do unesrecene osobe doslo se u 17:15, nekih stotinjak metara od doma. Izvršen je pregled i imobilizacija noge te pripremljen transport UT nosilima.

Istovremeno dolazi još jedna dojava od 112 o malaksaloj osobi u Vražjem prolazu u Zelenom viru. Aktivirano je dvoje dodatnih članova iz Delnica koji su vozilom krenuli na intervenciju. Malaksalu ženu dopratili su do vozila pa je odveli do željezničke stanice Skrad gdje je bio autobus s kojim je došla na pohod.

Istovremeno, transport ozlijeđene planinarke s Risnjaka je tekao uigrano i kontinuirano pa je unesrećena dopremljena na prometnicu na Gornjem Jelenju u 19:00 gdje se pričekalo na dolazak vozila HMP i predaju njenim djelatnicima.

Nakon kraće analize uz pozdrav, slijedio je povratak u baze u Delnicama i Rijeci. U akciji je sudjelovalo 17 članova iz Rijeke i sedam članova iz Delnica.