HGSS

Emergency call

Uspješna potraga na kninskom području

Stanica Šibenik jučer je primila poziv od centra 112 o nestanku starijeg muškarca na području grada Knina. Svi raspoloživi spašpavatelji odmah su stavljeni u pripravnost.

U daljnjoj komunikaciji s policijom dolazi se do novih saznanja, a signal mobitela nestalog locira se na na nepristupačnom području rubnog dijela grada Knina . 

U 18 sati članovi ispostave Knin započinju potragu, a priključuju im se i kolege iz Drniša i Šibenika. Ukupno na teren izlazi 20 spašavatelja s četiri vozila, jedan potražni tim (spašavatelj i pas) i spašavatelj s bespilotnom letjelicom.

Glavnina potrage je usmjerena u blizinu mjesta lokacije mobitela. Oko 20:30 član koji u potragu dolazi iz Drniša obavještava kolege da je uz cestu Drniš-Knin na predjelu Kosovo primijetio mušku osobu kako hoda u pravcu Drniša. Zaustavio i u komunikaciji saznao da je to čovjek kojeg  tražimo, da nije ozlijeđen i da mu ne treba nikakva medicinska pomoć. Sjeda ga u automobil te dovozi u Knin i predaje policiji.

Spašavatelji su potom u prostoru HGSS  stanice Šibenik u Kninu spremili opremu i izvršili analizu akcije čime ova potraga uspješno završena.