HGSS

Emergency call

U Virovitici održana licenca i relicenca potražnih K9 timova HGSS-a

U organizaciji Odjela K9 potražnih timova Komisije za potrage i lavine, a u domaćinstvu Stanice Orahovica, na virovitičkoj Bilogori ovog se vikenda održalo jesensko licenciranje potražnih K9 timova HGSS-a, relicenciranje već aktivnih timova i redoviti mjesečni trening ovog odjela.

Ovoj jesenkog licenci pristupila su dva potražna tima koja rade po air scent metodi. Tim iz Čakovca uspješno je položio licenu čime je potvrdio svoj ogroman rad i zalaganje. Zaslužena licenca sada mu omugućuje izlazak na teren u traganje za živim i smrtno stadalim osobama.

U HGSS-u licencu potražnog K9 tima potrebno je obnoviti svake tri godine. Ovom prilokom relicenci je pristupilo takvih šest timova i svi su je uspješno položili.

Uz Virovitičke ribnjake ovog vikenda radilo je 30 potražnih timova HGSS-a iz cijele Hrvatske. Što oni znače za službu, kako treniraju, što su im zadaće i mogućnosti te koliko su važna karika u sustavu zaštite i spašavanja u subotu su saznali predstavnici Policijske uprave Virovitičko-podravske županije i Centra 112 koji su obišli timove na terenu.

Na pomoći u organizaciji ovog vikenda HGSS Stanica Orahovica zahvaljuje Upravi hrvatskih šuma Slatina i Šumariji Virovitica.