HGSS

Emergency call

Tri potrage na Banovini

U protekla četiri dana HGSS Stanica Novska bila je angažirana u 3 potrage za nestalim osobama i u pripravnosti za angažman na četvrtoj. U jednoj od potraga angažiran je i helikopter MUP-a.

19. listopada 2020., u 19:20h primljena je dojava o nestaloj muškoj osobi koja je krenula u berbu kestena na području Općine Dvor, sela Javnica i Sočanica. Brza pretraga terena trajala je do 2 sata ujutro. U potrazi bila je angažirana bespilotna letjelica MUP-a s termovizijom. Potragu su dodatno otežavali mrak, niske temperature, gusta vegetacija i nepristupačan teren.

Poretraga terena nastavljena je i jučer. U 14:53 jedan od timova javlja kako je pronašao tijelo nestale osobe. Nakon očevida, transport tijela osobe na pristupnu cestu završio je u 17:20.
U potragu su bili uključeni članovi HGSS-a iz Stanica Novska i Požega, te jedan potražni pas (tim) HGSS Stanice Novska, vatrogasci iz DVD-ova, Divuša, Rujevac i Dvor, djelatnici MUP-a, lovci iz LD Jelen Divuša. U trenutku pronalaska osobe dodatni timovi HGSS-a koji su bili na putu prema lokaciji potrage su vraćeni nazad.

Potrage u Hrvatskoj Kostajnici i Maličkoj, Općina Topusko

17. listopada, na dežurni telefon Stanice Novska u 15:30 dolazi dojava o nestaloj ženskoj osobi koja se na širem području Grada Hrvatska Kostajnica uputila u berbu kestena i nestala. Nakon što su timovi krenuli prema mjestu potrage javljeno je da su mještani uspjeli naći osobu, neozlijeđenu. Istoga dana u 17h dolazi dojava o još jednoj nestaloj ženskoj osobi u mjestu Malička, Općina Topusko koja se također uputila u berbu kestena i odvojila se od grupe ljudi s kojima je bila u berbi. Na teren odmah izlazi 9 članova HGSS-a Stanice Novska (ispostava Sisak), zajedno sa djelatnicima MUP-a tragaju za nestalom osobom. U potrazi je angažirana bespilotna letjelica MUP-a s termovizijom i helikopter MUP-a s termovizijom. U trenutku kada je helikopter nadlijetao područje potrage, dolazi dojava kako je nestala ženska osoba uspjela samostalno izaći iz šume nekoliko kilometara dalje u selu Perna.