HGSS

Emergency call

Suradnja Land Rovera i HGSS-a

Još tijekom angažmana HGSS-a na potresom pogođenim područjima krenula je suradnja HGSS-a i Land Rover Hrvatska.

Tvrtka Wallis Adria d.o.o., Regionalni uvoznik za Jaguar i Land Rover, u suradnji s ovlaštenim prodajno-servisnim centrom u Hrvatskoj, tvrtkom Auto Benussi d.o.o., omogućila je popravak starog Defendera i dala na korištenje Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja novi Defender 110. U donaciju se uključila i tvrtka Davanti Tyres koja je poklonila Davanti Terratoura gume namijenjene za sve terene.

Potpuno popravljeni stari Land Rover Defender u vlasništvu je HGSS Stanice Novska i od prvih trenutaka je bio angažiran na potresom pogođenom području. Defender je detaljno popravljen i spreman je za daljnji angažman u akcijama HGSS-a.

“HGSS u svojim redovima ima cijelu flotu Land Rover Defendera koji svakodnevno sudjeluju u akcijama spašavanja na nepristupačnim terenima na području cijele Republike Hrvatske, a po potrebi i šire. U proteklom razdoblju vozila su bila aktivna na pružanju pomoći stanovništvu na potresom pogođenom području, gdje su se bez većih problema probijala i do najnepristupačnijih dijelova Banovine. Donacija popravka starog Defendera uvelike će pomoći angažmanu HGSS-a na području Sisačko-moslavačke županije. Već smo započeli testiranje novog Defendera kojeg smo dobili na korištenje i iznenađeni smo njegovim terenskim sposobnostima koje uz implementaciju modernih tehnologija čine vrhunsko vozilo. Koristim ovu priliku da se zahvalim tvrtkama Wallis Adria d.o.o., Auto Benussi d.o.o. i Davanti Tyres na vrijednoj donaciji i radujem se zajedničkoj suradnji.” – rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić