HGSS

Emergency call

Stanica Osijek uspješno završila potragu uz veliku pomoć potražnog K9 tima

Na području Donjeg Miholjca nestao je stariji muškarac za kojim je HGSS Stanica Osijek na poziv policije, a putem Centra 112, 19. rujna pokrenula potragu u 19:51.

Nestanak je prijavljen u večernjim satima, a obzirom da se radilo o starijoj osobi i da su protekle noći bile poprilično hladne određen je najviši stupanj hitnosti potrage.

Na područje potrage zaputilo se 11 spašavatelja s potražnim psom i termovizijskom bespilotnom letjelicom.

Odmah po dolasku, u izvrsnoj suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Donji Miholjac i djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije, pristupilo se gruboj pretrazi terena, sakupljanju dodatnih informacija i planiranju daljnjeg tijeka potrage. Kao ispomoć u noćnoj potrazi aktiviran je i član Odjela za bespilotne sustave iz HGSS Stanice Požega.

U 21:57 na području starih i zapuštenih ribnjaka potražni pas Max pronalazi nestalu osobu. Osoba se nalazila u nepokretnom i pothlađenom stanju na izrazito nepristupačnom terenu pa se nakon utopljavanja pristupilo transportu UT-nosilima. Osoba je predana djelatnicima HMP-a u 22:21h.

U ovoj potrazi smo se još jednom podsjetili koliko su potražni psi sa svojim vodičima nezamjenjiv resurs u potražnim akcijama i koliko se dugogodišnji rad, ulaganje i odricanje višestruko vraća uspješnim pronalascima i spašenim životima.