HGSS

Emergency call

Prezentacije Stanice Čakovec na ljetnim sportskim kampovima

Od 2005. godine Zajednica sportskih udruga grada Čakovca organizira ljetne sportske kampove “Svaki tjedan sport jedan”. Kampove, čiji je cilj motivirati školarce s područja Grada Čakovca na bavljenje sportom, odnosno kvalitetnije provođenje ljetnih školskih praznika, prošle je godine pohađalo 436 učenika, a taj broj kontinuirano raste.

Ove godine učenici će sudjelovati na 24 kampa na kojima će ih sa 17 različitih sportova upoznati licencirani treneri i diplomirani kineziolozi. Novost od ove godine održavanje je predavanja iz različitih područja s ciljem nadograđivanja sportskih programa poput onih o fair playu, zdravoj prehrani, ugroženim lokalnim životinjskim vrstama, sigurnosti i prevencije, opasnosti koje se nalaze na internetu, reanimacije i tehnika spašavanja.

Članovi Stanice Čakovec na dva kampa prezentirali su rad HGSS-a, tehnike spašavanja i rad potražnog tima. Najviše pažnje kod djece izazvao je potražni pas Sila, no s velikom su pozornošću pratila i ostatak prezentacije, gdje je posebno naglašeno čemu služi, u kojim slučajevima i s kojim važnim pripremljenim informacijama zovemo jedinstveni europski broj za hitne slučajeve, broj 112.