HGSS

Emergency call

Potražni K9 tim pronašao nestalu staricu na području Novigrada

Na poziv policije podignuta je akcija potrage za starijom ženskom osobom na području Novigrada. Osoba je posljednji put viđena dan ranije. Osim starije životne dobi (83) problem su predstavljali i vremenski uvjeti tijekom noći, kiša praćena tučom.

Rano ujutro, 6. siječnja, četiri vozila HGSS Zadar sa 16 spašavatelja i dva psa formiraju potražnu bazu i uz pomoć velikog broja mještana organiziraju potražne timove koji kreću u pretrage terena.
Paralelno policija odrađuje svoj dio posla prikupljajući sve relevantne informacije vezane uz osobu. Kako po riječima rodbine saznajemo da se radi o vrlo agilnoj osobi koja je navikla puno pješačiti i nema problema u prelaženju i težih prirodnih prepreka, a s obzirom da se radi o vrlo strmom, neprohodnom, širokom krškom području, odlučujemo pozvati potražne timove sa psima iz cijele Hrvatske. Ubrzo nam se u potrazi priključuje sedam timova sa psima.

Upravo jedan od tih timova ubrzo po dolasku pronalazi osobu na teško prohodnom terenu. Pothlađena, ali živa, brzo je prebačena u vozilo HMP na daljnju obradu u zadarsku bolnicu.