HGSS

Emergency call

Potražna akcija Plavšinac

U nedjelju 17.9.2023. u 20 sati HGSS Stanica Koprivnica na dežurni telefon zaprima poziv od 112 o nestanku starije muške osobe na području Plavšinca. Na teren izlazi devet spašavatelja.

Potraga je trajala do dugo u noć te je korištena i termalna kamera na bespilotnoj letjelici. Pošto osoba nije pronađena s potragom se nastavilo i u ponedjeljak 18. rujna 2023. Pet spašavatelja je od ranog jutra nastavilo s pretraživanjem terena. Korišteni su svi resursi koji su bili na raspolaganju ali i dalje nije bilo ni traga nestaloj osobi. Poslije 15 sati pridružilo se još 5 spašavatelja Stanice Koprivnice te su u pomoć pozvani i spašavatelji Stanice Bjelovar i Stanice Orahovica. Iz Stanice Orahovica stigao je i potražni tim (spašavatelj sa psom) te 9 spašavatelja iz Stanice Bjelovar te je ubrzo nakon toga pronađeno tijelo nestale osobe.

U potrazi su sudjelovali i pripadnici MUP-a te im zahvaljujemo na podršci i dijeljenju informacija bez kojih ne bi bilo uspješno odrađena potraga. Obitelji izražavamo najiskreniju sućut.