HGSS

Emergency call

Potraga za dvije skupine planinara na području Bijelih i Samarskih stijena

U utorak, 01. prosinca, nekoliko minuta poslije 17 sati HGSS Stanica Ogulin zaprimila je poziv u pomoć skupine izgubljenih planinara na području Bijelih i Samarskih stijena.

Po zaprimljenoj dojavi u potragu s dva terenska vozila uputilo se devet članova Stanice. Kako je navedeno područje slabo pokriveno GSM signalom spašavatelji su na kratko uspjeli stupiti u kontakt s dvoje planinara. U tom kontaktu doznalo se da se u skupini nalazi ukupno četvero planinara, ali su se u jednom trenutku razdvojili u dvije grupe. Ovim razdvajanjem situacija se dodatno zakomplicirala jer je potraga za jednom grupom prerasla u potragu za dvije grupe s kojima nije bilo nikakvog kontakta.

Negdje oko 20 sati obje grupe planinara su pronađene te su otpraćene do svojih vozila. Povratkom u bazu nešto prije 22 sata ova potraga je završena.

Ovo je već druga potraga na ovom području u posljednjih desetak dana. Molimo vas da mislite na svoju sigurnost, na našim web stranicama možete pronaći korisne SAVJETE za siguran boravak u planini.