HGSS

Emergency call

Pomoć vozaču quada na Kladešćici

Na Kladešćici blizu Svetog Ivana Zeline 18. prosinca dogodila se nesreća vozača quada o čemu je dojavu putem Centra 112 primila HGSS Stanica Zagreb oko 16:47 sati.

20/12/2022

|

Uncategorized

Sašavatelji zbog lošeg signala iz poziva saznaju samo lokaciju i da je quad sletio u provaliju. Dežurni odmah okuplja ekipu. Kako je lokacija u šumi, a područje bez mobilong signala, putem društvenih mreža i specifičnih grupa dolazi se do ostalih važnih informacija.

Za pomoć Stanica Zagreb kontaktira lokalni quad klub Off road klub “Piva dvije”. S klubom HGSS surađuje još od potresa u Petrinji na čemu im se i ovaj put zahvljuje! Nekoliko poziva u trenucima dok se pripremaju oprema i vozila i već je nekoliko lokalnih dečkiju sa vozilima na terenu u potrazi. U 17:40 vozači su pronađeni te od strane članova kluba “Piva dvije” dopraćeni do najbližeg planinarskog doma. Uslijedio je pregled osobe koja je uputila poziv prema 112 te je utvrđeno da ista nema ozbiljnijih ozljeda.

Stanica Zagreb još jednom zahvaljuje ekipi koja je odmah nesebično ponudila pomoć i uputila se u potragu u hladno, mračno, “nogometno” doba. Unatoč daljini sve je riješeno unutar “zlatnog sata”.

Nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji lokalnih klubova i interventnih službi kako bi svima koji uživaju u prirodi omogućili da to bude što sigurnije.