HGSS

Emergency call

Pomoć Sisačko-moslavačke županije za novu opremu HGSS Stanici Novska

Sisačko-moslavačka županija izdvojit će u ovoj godini 34.000 € za potporu HGSS stanica Novska za nabavu novog motornog čamca s prikolicom i dodatnom opremom za spašavanje u vodi.

„Naše operativne snage su se pokazale zaista izvrsnima, osobito u posljednjih nekoliko godina, kad govorimo o sanaciji posljedica potresa, odnosno spašavanja ljudskih života i imovine. Pogotovo Hrvatska gorska služba spašavanja Novska i znamo da je potrebno imati kvalitetnu opremu, kako bi se moglo kvalitetno i na vrijeme djelovati, stoga smo, u dogovoru s HGSS-om ove godine povećali iznos, sa 6 000 na otprilike 34 000 €,“ sve u cilju nabavljanja što kvalitetnije opreme, osobito opremu koja će im pomoći u spašavanju u vodi, rekao je župan Ivan Celjak. Radi se o motornom čamcu, prikolici i osobnoj opremi za te potrebe.

Stanica Novska je nedavno obilježila 15 godina djelovanja, tako da je ova financijska potpora Sisačko-moslavačke županije došla kao rođendanski poklon, rekao je Branislav Grubić: „U tih 15 godina, naši članovi su prošli dugi niz obuka. Sudjelujemo najviše na području SMŽ, koje je naš teritorij, a pomažemo i drugima.“
Oprema koju imaju jednostavno je kroz sve te godine dotrajala i definitivno je pravo vrijeme za kvalitetnu zamjenu.