HGSS

Emergency call

Osnovni tečaj HGSS-a – obuka koja spašava živote

Protekli vikend održan je još jedan Osnovni tečaj HGSS-a.

Cilj tečaja je bio upoznati polaznike s vještinama i znanjem potrebnim za učinkovito djelovanje u slučaju traganja za nestalim osobama u neurbanim i teško pristupačnim terenima. Tečaj je održan u organizaciji Komisije za potrage HGSS-a.

Razumijevanje ponašanja izgubljenih osoba, primjena različitih taktika traganja, orijentacija i kretanja u neurbanom području su samo neke od savladanih vještina. Jedan od izazovnijih dijelova je bio praktični dio, gdje su polaznici imali priliku primijeniti naučeno znanje u realnim scenarijima.

Simulirana akcija potrage pružile su polaznicima autentično iskustvo djelovanja pod pritiskom. Kroz timski rad, polaznici su uspješno demonstrirali stečena znanja. Tečaj je završilo 33 polaznika iz gotovo svih stanica HGSS-a.

Kontinuirano ulaganje HGSS-a u ovu obuku je od vitalnog značaja za spašavanje života u slučajevima potraga za nestalim osobama. Uspješno završen tečaj predstavlja ne samo postignuće za polaznike, već i važan korak prema sigurnijem društvu u cijelosti.

Svim polaznicima želimo uspješan rad i nastavak školovanja u HGSS-u.