HGSS

Emergency call

Obilježavanje 150 godina planinarstva u Hrvatskoj

U subotu 13.4. na Kleku je obilježeno 150 godina planinarstva u Hrvatskoj, a atmosfera je bila više nego svečana. Hrvatski planinarski savez (HPS) i HPD Klek udružili su snage kako bi ovaj događaj bio nezaboravan.

Stanica Ogulin je ispred HGSS-a bila zadužena za osiguranje, a više od 50 pripadnika iz stanica Gospić, Delnice, Karlovac, Samobor i Zagreb stigli su u ispomoć.

Iako je bilo pet manjih intervencija, timovi su brzo i efikasno reagirali, demonstrirajući visoku razinu stručnosti i organizacije.

Svi smo bili svjesni da će odaziv biti velik, ali čak i najoptimističnija očekivanja su nadmašena. Našu prekrasnu planinu Klek pohodilo je između 1800 do 2000 planinara, stvarajući nezaboravnu sliku zajedništva i ljubavi prema prirodi.

Jedan od najimpresivnijih trenutaka bio je demonstracija spašavanja helikopterom. Uz suradnju s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, članovi HGSS-a iz stanice Ogulin iznijeli su spektakularnu vježbu spašavanja sa stijene, koja je privukla pažnju svih prisutnih.

Osiguranje ovako zahtjevnog događaja zahtijevalo je temeljitu pripremu i koordinaciju, ali timovi HGSS-a su pokazali svoju stručnost i profesionalnost. Članovi stanice Ogulin su tijekom tjedna provjeravali stanje staza i pripremali se za vježbu, što je rezultiralo besprijekornom izvedbom.

Ovaj događaj je još jednom potvrdio da je HGSS neizostavan dio planinarske zajednice u Hrvatskoj. Njihova predanost i stručnost su neupitni, a naša planinarska zajednica može biti ponosna na njihov doprinos.