HGSS

Emergency call

NOVA RAZINA SIGURNOSTI: Vulkal i Nokian opremili vozila HGSS-a vrhunskim pneumaticima

Na svečanoj konferenciji najavljena je, a kasnije tijekom dana, i provedena plemenita donacija vodećeg hrvatskog distributera guma i naplataka, tvrtke Vulkal i finskog proizvođača guma Nokian kojom su vozila Hrvatske gorske službe spašavanja dobile odvažne, izdržljive i poudane suradnike u spašavanju ljudskih života.

Zagreb, 9. lipnja 2021. – U Vulkalovoj poslovnici na Slavonskoj aveniji, s početkom u 10.00 sati, organizirana je svečana konferencija povodom donacije premium pneumatika brenda Nokian Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja koji su, u sklopu najvećeg Vulkalovog prodajno-servisnog centra, odmah i postavljeni na spasilačka vozila.

Svečanosti su nazočili direktor Vulkala, g. Željko Kalečak, predstavnik finskog proizvođača Nokian pneumatika g. Ivan Bura, Pročelnik HGSS-a g. Josip Granić te predstavnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a g. Jadran Kapović.

Donacija je kruna višegodišnje suradnje Vulkala i Nokian Tyres-a, nastojanja da vozačima i ostalim sudionicima u prometu pruže maksimalnu sigurnost i udobnost. Upravo ta posvećenost boljitku, prosperitetu i oporavku društva pogođenom potresima i pandemijom, rezultirala je suradnjom s jednom od najrespektabilnijih humanitarnih organizacija na hrvatskom tlu.

Malo tko neće prepoznati misiju i potrebu postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja iz čijeg ishodišta izvire želja i zadaća očuvanja ljudskih života na svim terenima i u svim uvjetima. Organizacije koja je dosad spasila na tisuće unesrećenih osoba, pronašla izgubljene, utješila uplašene, ponovno spojila obitelji, omogućila nastanak novih. Neustrašivim profesionalcima spremnim žrtvovati vlastiti život da bi spasili tuđi potrebna je pouzdanost i izdržljivost na terenu kako bi maksimalno profesionalno odrađivali svoje intervencije.

– „Vulkal od samih početaka brine o sigurnosti vozača i vozila, uz potpunu posvećenost kvaliteti usluge i svakog isporučenog pneumatika. Iznimno nam je zadovoljstvo dati svoj doprinos dobrovoljcima HGSS-a, čiji rad i zalaganje pratimo s velikim poštovanjem i dubokim naklonom. U trenutcima kada se svaka sekunda broji i kada nema mjesta pogrešci, vrhunski Nokian pneumatici pružit će im prvorazrednu stabilnost, bržu i sigurniju intervenciju te lakši pristup terenski zahtjevnijim lokacijama. – izjavio je g. Kalečak, direktor Vulkala i nastavio:

– „Hrabro srce HGSS-a pravo je nadahnuće svima koji njeguju sličnu viziju, osjećaju sličan poziv. Zaštita ljudskih života, pružanje pravovremene pomoći i bezuvjetne podrške glavni su pokretači društvenog razvoja, ali i dobrote u drugima kojima se stvara bolja i sigurnija sutrašnjica za sve. Zato nas iznimno raduje i ova donacija i sve aktivnosti koje su tek pred nama.““ – zaključio je g. Kalečak.

Sličan postulat vidljiv je i u 120 godina dugoj tradiciji poslovanja tvrtke Nokian posvećenoj pružanju sigurnosti, bezbrižnosti i novog iskustva u vožnji koja spaja iskustvo i vizionarsku tehnologiju, emociju i pustolovinu. Svoje mišljenje o donaciji dao je i predstavnik Nokiana, g. Bura i naglasio:

– „Nama kao tvrtki koja je imala velik utjecaj na razvoj pneumatika, tvrtki koja je dizajnirala prvu zimsku gumu, unaprjeđenje sigurnosti i očuvanja životne okoline predstavlja iskreno zadovoljstvo podržati organizacije poput Hrvatske gorske službe spašavanja.

Njihovi ciljevi u bezuvjetnom i volonterskom pomaganju nemaju cijenu, svijetli su primjer rada za opće dobro i dobrobit svih nas. Čast nam je da ćemo zajedno s tvrtkom Vulkal, našim dugogodišnjim partnerom u Republici Hrvatskoj, udružiti snage i zajedno barem malo pomoći HGSS-ovcima te učiniti njihov dobrovoljan i težak rad lakšim i sigurnijim uz jedno ogromno hvala. Ova podrška nije jednokratna, već zalog za zajedničku budućnost s ljudima velikog srca, u godinama koje dolaze.”

Zahvalu na donaciji ispred Hrvatske gorske službe spašavanja uputio je njen Pročelnik, g. Granić izjavivši:

– „Naš rad mora biti bez greške jer je naš primarni i najveći cilj očuvanje i spasenje ljudskih života. U našem djelovanju koristimo niz alata kako bi nekome ukazali pomoć i izveli uspješnu akciju spašavanja. Jedan od alata su i naša vozila koja moraju biti opremljena i kvalitetnim gumama kako bi se mogli kretati po svim terenima na kojima djelujemo. Ovom donacijom sigurno ćemo biti spremni odgovoriti svim izazovima i na onim, teško pristupačnim područjima. Hvala Vulkalu i Nokianu na donaciji, angažmanu i trudu u ime HGSS-a, ali indirektno i u ime svih kojima će naša pomoć u budućnosti trebati. Sretni smo što se ovom donacijom naš tim stručnjaka dodatno proširio, a time omogućio još brže, kvalitetnije i bolje djelovanje naše organizacije.“

Donaciju je komentirao i respektabilan član HGSS-a, g. Kapović:

– „70 godina je za nama. Danas HGSS broji preko 1.000 članova, a uspješno je odradio više od 10.000 intervencija. HGSS-u kao volonterskoj udruzi financiranoj od državnih institucija i sredstvima jedinica lokalne samouprave svaka donacija znači puno. Drago nam je da su Nokian Tyres i njihov zastupnik u našoj zemlji, Vulkal, prepoznali naš rad i odlučili nas podržati donacijom guma za spasilačka vozila. Sasvim će nam sigurno pomoći u kvalitetnijoj organizaciji rada i podići razinu spremnosti te omogućiti još bolje uvjete za hitne intervencije. Ovo je tek početak suradnje između Vulkala, Nokiana i HGSS-a i zaista cijenimo što Nokian ne samo nama, nego svim službama spašavanja donira kvalitetne gume za spasilačka vozila. Zahvaljujemo i Vulkalu koji nam je sa svoje strane na raspolaganje stavio stručne vulkanizere i profesionalno postavio gume na naša vozila te omogućio realizaciju cjelokupne donacije.“

Hvalevrijednom donacijom Vulkal i Nokian podignuli su razinu sigurnosti i omogućili optimalnu podršku najhrabrijim hrvatskim spasiteljima koji će, zahvaljujući vrhunskim pneumaticima, sada još žurnije i pouzdanije hitati u pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

I neodgodiva.